Salade van Tiroler schinken speck en aardappel

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappelblokjes gaar in water met een beetje zout. Stoom ze droog en meng ze met de cr?me fra?che en mayonaise. Meng de appelblokjes en 2 eetlepels bieslook erdoor en zet de salade koud weg.

Meng de zure room met de overige bieslook en breng dit wat op smaak met peper en zout. Maak nu een mooi hoopje van de koude salade (bijvoorbeeld met een ring) en leg hier speels het speck op. Garneer met de slablaadjes en strooi er wat rozijnen en gehakte walnootjes over. Giet er ten slotte de bieslookroom over.

Bron: Proef...nr 1 2010

Ingrediënten

16 plakjes Tiroler schinken speck,
200 g aardappel (vastkokend, in blokjes),
200 g appel (elstar of granny smith, in even grote blokjes),
3 eetlepels cr?me fra?che,
3 eetlepels mayonaise,
3 eetlepels gehakte bieslook,
3 eetlepels zure room,
1 eetlepel rozijnen,
1 eetlepel walnoten (gehakt),
wat fijne slablaadjes of jonge spinazie ter garnering