Salade van zeekraal en gegrilde asperges

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze met een dunschiller. Groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden. Snijd de asperges in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat. Bestrijk ze met de olie en bestrooi ze licht met zout. Grill ze in het midden van de oven in circa 10 minuten mooi bruin en laat ze buiten de oven iets afkoelen.

Laat de boter smelten en leg de lamsoren of zeekraal erin. Smoor de groenten in circa 5 minuten bijtgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten over 4 borden en drapeer hierop de asperges. Garneer met de garnalen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2007

Ingrediënten

300 g Hollandse of groene asperges
300 g lamsoren of zeekraal, gespoeld
2 el olijfolie
zout en peper
1 el boter
100 g gepelde Hollandse garnalen

Keukengerei

dunschiller bakplaat