Salades van rauwe spinzie, gebakken paddenstoelen en serranoham

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de dressing en maak er met de staafmixer een egale saus van.

Meng de saus met de rauwe spinazie.

Bak de paddenstoelen kort in wat olijfolie.

Verdeel de spinazie over vier borden en schep de paddenstoelen erop. leg de plakjes Serranoham in het midden. pel de eitjes en snij ze voorzichtig doormidden. leg ze bovenop de serranoham.
Bestrooi dit met bieslook.

Bron: Proef 6 2012

Ingrediënten

300 g spinazie
500 g gemengde paddenstoelen, in stukken
100 g Serranoham, in smalle plakken
4 eieren, zachtgekookt (5 min.)
Half bosje bieslook, fijngesneden

Voor de dressing:
1 sjalotje, fijn gesnipperd
50 ml olijfolie
1 kleine lepel mosterd
Snufje Provencaalse kruiden
1 eigeel
2 eetlepels balsamicoazijn
Scheutje room
1 kleine lepel honing