Salami-kaasrondjes

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200?C. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.

Stap 2
Snijd de salami in kleine stukjes en de mozzarella in miniblokjes. Verdeel de olijven in plakjes en hak de noten grof. Meng salami, mozzarella, olijven, noten en kruiden tot een smeu?ge massa.

Stap 3
Leg op de helft van de deeglapjes een bolletje vulling. Dek ze af met de andere deeglapjes en steek beide lapjes, met de vulling ertussen uit met een steker of kommetje. Kartel de randen een beetje door met een vork goed op de deegranden te drukken. Prik de bovenkant van het deeg hier en daar in. Bestrijk de hapjes met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

125 gram salami
1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart
(olie om in te vetten)
150 gram mozzarella
75 gram olijven zonder pit
50 gram walnoten
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm; vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
1 eidooier

Keukengerei

Kom