Saltimbocca

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220 graden.
Leg de pompoenblokjes op de bakplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en rooster de blokjes in 20 minuten gaar.

Verhit de olie in een diepe pan op middelhoog vuur, bak de ui en knoflook 2 minuten, roer de Arboriorijst erdoor en bak deze nog 2 minuten. Verwarm ondertussen de groentebouillon in een pan. Voeg 1 soeplepel hete bouillon toe en kook al roerend tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is. Dat duurt ongeveer 20 minuten.

Schep de geroosterde pompoenblokjes en de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper.

Bestrooi de kalfsschnitzels aan twee kanten met bloem en leg op iedere schnitzel een plakje Parmaham en een salieblaadje. Zet de salie en Parmaham vast met een cocktailprikker.

Verhit de boter met 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de saltimbocca eerst met de Parmaham naar boven tot deze goudbruin is. Draai het vlees om en bak kort de andere zijde. Draai de kalfsschnitzels weer om. Haal de cocktailprikker uit het vlees en schep de risotto op 4 borden, strooi salieblaadjes eroverheen en leg de saltimbocca erop.

TIP:
Pompoen kun je invriezen. Blancheer de rauwe pompoen eerst 2 tot 3 minuten. Bij minimaal -18° is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.
Gebruik bij voorkeur flespompoen. Deze bevat weinig zaadjes en vruchtvlees en is daardoor makkelijker te snijden dan een ronde pompoen.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

RISOTTO
- 400 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 7 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 300 g Arborio (risotto)rijst
- 1 ltr groentebouillon (van bouillonblokje)
- 50 g Parmezaanse kaas

SALTIMBOCCA
- 4 kalfsschnitzels (ongepaneerd)
- 50 g bloem
- 4 plakjes Parmaham
- 8 salieblaadjes
- 50 g boter
- 1 el olijfolie
- Peper