Saltimbocca in citroensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels op het werkblad, bestrooi ze licht met zout en peper en beleg ze met een blaadje salie en dek af met een plakje parmaham. Druk de ham even goed aan met de handpalm.

Stap 2
Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels eerst circa 2 minuten op middelhoog vuur op de kant met parmaham. Draai het vlees om en bak nog een minuut. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap 3
Zet het vuur hoog en giet de vermouth en citroensap in de pan. Laat aan de kook komen en zet het vuur dan weer laag. Roer de klontjes boter er geleidelijk door zodat de saus mooi glad en licht gebonden wordt. Leg het vlees nog een halve minuut terug in de pan en lepel de saus erover. Lekker met pasta of gebakken aardappels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels extra plat geslagen
4 plakjes dungesneden parmaham
zout en peper
4 grote saliebladeren
2 el olijfolie
4 el witte vermouth of droge witte wijn
3 el citroensap
50 g ijskoude boter in kleine blokjes

Keukengerei

Koekenpan