Saltimbocca met kalfsschnitzel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels op het werkblad en bestrooi ze rondom met peper. Leg op elke schnitzel twee blaadjes salie en dek af met een plak parmaham. Steek de ham eventueel vast met een prikker.?

Stap 2
Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels eerst een minuut op de hamkant zodat de ham mooi tegen het vlees aanschroeit. Bak de andere kant ook een minuut en haal het vlees uit de pan, houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap 3
Roer de aanbaksels los met de wijn en laat even op hoog vuur inkoken, zet het vuur weer laag en voeg als laatste de klontjes koude boter toe, schud met de pan tot de boter gesmolten is en de saus licht gebonden is en leg het vlees terug in de pan. Laat met het deksel erop nog een minuut staan. Lekker met spaghetti of aardappels uit de oven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels
4 grote plakken parmaham
peper uit de molen
8 salieblaadjes
2 el olijfolie
scheut witte droge wijn
1 el koude boter

Keukengerei

Koekenpan