Saltimbocca

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de schnitzels plat (of vraag de Keurslager dit te doen). Halveer de schnitzels en de ham. Leg op elk schnitzeltje een blaadje salie of strooi er wat gedroogde salie op. Bestrooi met wat peper (de ham zorgt voor voldoende zout). Leg de plakken Parmaham op de schnitzels en vouw de randen om, zodat de salieblaadjes goed verpakt zijn. Zet de ham met twee houten prikkers vast en druk goed aan.

Stap 2
Verhit de braadboter in twee koekenpannen met een anti-aanbaklaag, leg de schnitzels met de ham naar boven in de pan en laat ze circa 5 minuten op middelhoog vuur bakken. Keer ze voorzichtig om, zodat de ham op zijn plaats blijft en laat nog circa 2 minuten bakken. Verwijder de houten prikkers en leg de schnitzeltjes met de ham naar boven op een voorverwarmde schaal. Lekker met pasta of aardappelpuree en bijvoorbeeld groene asperges of sperzieboontjes.

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels van circa 125 gram per stuk
4 plakken Parmaham
8 blaadjes verse salie of 1 volle theel. gedroogde salie
versgemalen peper
16 houten prikkers
50 gram braadboter

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Koekenpan