Sandwich met varkenshaas en gebakken appel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de varkenshaas rondom bruin
in de boter met de olie en laat in de oven garen tot een kerntemperatuur van
58-60 graden. Laat dit afkoelen en snijd het vlees in zeer dunne plakjes.

Rooster de boterhammen lichtbruin. Bak de chorizo krokant en bak
de appel apart in de roomboter. Blus deze af met de sherry.

Besmeer drie sneden brood met dijonnaise. Leg op de eerste snee een
paar blaadjes sla en plakjes varkenshaas. Verdeel daarover wat chorizo
en gebakken appel. Leg er vervolgens de tweede snee brood op, met
de dijonnaise-kant naar boven. Leg daarop weer wat sla, varkenshaas,
chorizo
en gebakken appel. Dek af met de laatste snee brood met de
dijonnaise-
kant naar beneden. Snijd 1 of 2 keer diagonaal door en steek
er eventueel een prikker in.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

12 sneden landbrood
350 g varkenshaas
100 g chorizo, in dunne plakjes
2 appels, in plakjes
20 g roomboter
2 eetlepels olijfolie
50 ml sherry
4 eetlepels dijonnaise
50 g boterslablaadjes