Sat? met knapperige scheutensalade en pinda’s

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de houten prikkers 10 minuten weken in water. Rijg de vleesblokjes aan de prikkers (of bak het vlees gewoon los in de koekenpan voor een snellere versie). De sat?stokjes kunnen onder de grill in de oven, op de grillplaat of op de barbecue? in circa 10 minuten onder regelmatig keren bereid worden.

Stap 2
Was en droog de taug? en ijsbergsla en vermeng het met alle andere scheuten in een grote kom. Klop een dressing van de olie, citroensap, honing, sambal en zout. Vermeng de dressing goed met de salade en bestrooi het geheel met kokos en pinda’s. Serveer de sat? met de salade op een bord. Lekker met de sat?saus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 6

Ingrediënten

700 g sat?vlees, kant-en-klaar gemarineerd
8 sat?prikkers
150 g verschillende scheuten zoals taug?, alfalfa, tuinkers
1/2 krop ijsbergsla, flinterdun gesneden
2 el gemalen kokos
handje gepelde ongezouten pinda's
Voor de dressing:

4 el zonnebloemolie
1 el vers citroensap
1 tl honing
mespunt sambal

Keukengerei

Kom