Sat? met zelfgemaakte atjar

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng in een pan water met zout aan de kook. Blancheer de wortel en kool niet langer dan 30 seconden en doe alles over in een vergiet, spoel koud af. Snijd de geschilde komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes of reepjes.

Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de geraspte ui, knoflook, sambal en specerijen zachtjes 2 minuten. Blus af met de azijn en suiker en breng aan de kook. Laat nog 2 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit.

Stap 3
Doe alle gesneden groenten, taug? en bosui in de pan bij het azijnmengsel en schep goed door. Doe het deksel op de pan en laat zo afkoelen. Deze atjar kan een dag of twee van te voren worden gemaakt.

Stap 4
Verdeel het vlees over de prikkers en grill ze in circa 4 minuten per kant. Verwarm de sat?saus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaarverslag 20, nr. 5

Ingrediënten

500 g sat?vlees met saus kant-en-klaar
zout
4 wortels, geschild en in luciferreepjes
100 g witte kool, flinterdun geschaafd
1/2 komkommer, geschild
1 el zonnebloemolie
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 tl sambal oelek
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 tl gemberpoeder
1,5 dl witte azijn
1 el rietsuiker
100 g taug?
3 bosuitjes, in ringetjes
16 sat?prikkers

Keukengerei

Kookpan Vergiet Hapjespan