Saucijs met pasta

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak de saucijzen gaar in de boter.

Pureer de zongedroogde tomaten met 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten. Breng op smaak met knoflook en peper.

Haal de saucijzen uit de pan en snijd ze in schijfjes van ongeveer 2 cm.

Smoor de champignons in het braadvocht van de saucijzen. Warm de uitgelekte artisjokharten heel even mee. Meng de pasta met de champignons, artisjokharten en stukjes saucijs. Schep daarna de tomatenpuree door de pasta.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

500 g saucijzen
30 g boter
500 g linguine (pasta)
10 zongedroogde tomaten op olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
250 g champignons
1 pot artisjokharten, uitgelekt
Peper