Saucijsjes met witte boontjes en knoflook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Week de boontjes circa 12 uur in
ruim koud water. Spoel ze af in
een vergiet, laat ze uitlekken en
zet ze op met ruim vers water.
Breng aan de kook en laat met
deksel op de pan in 1 uur en 30
minuten net gaar koken. Controleer
na een uur. Giet de boontjes af en
laat ze uitlekken. Maak de teentjes
knoflook los van de bol en pel ze niet.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 120?C. Doe
de boontjes in een ovenschaal en schep
er de knoflookteentjes, de olie, de tijm,
de wijn of de bouillon en wat zout en
peper door.

Stap 3
Zet de afgedekte ovenschaal (deksel
of aluminiumfolie) 50 minuten in de
voorverwarmde oven. Neem het deksel
of het folie van de schaal, schep goed
door en laat nog 10 minuten in de
uitgeschakelde oven staan. Schep
nogmaals door en proef of er nog
zout en/of peper bij moet.

Stap 4
Bak terwijl de boontjes in de
oven staan de saucijsjes op de
gebruikelijke manier gaar en
bruin in de boter en leg ze op de
boontjes. Bestrooi met de peter-
selie.
Lekker met een salade en sneetjes
geroosterd stokbrood. Aardappelen
zijn niet nodig; de boontjes zorgen
voor de benodigde koolhydraten.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

500 gram droge witte boontjes
1 bol knoflook
2-3 eetl. olijfolie
1 takje verse tijm of 1 theel.
gedroogde tijm
4 dl droge witte wijn of
vlees- of kippenbouillon
zout en versgemalen peper
4 of 8 saucijsjes (afhankelijk
van het formaat)
50 gram braadboter
2 eetl. fijngehakte peterselie

Keukengerei

Kookpan Vergiet Ovenschaal Koekenpan