Saucijzen met roergebakken groene kool

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de saucijzen rondom bruin, giet er een scheutje water bij en de mosterd en laat ze in ca. 20 minuten in de saus gaar worden.

Stap 2
Verhit ondertussen in een wok of grote koekenpan de olijfolie en roerbak hierin de kool met de hazelnoten, knoflook en kurkuma. Giet een klein beetje water over de kool en laat in ca. 5 minuten beetgaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

4 saucijzen
2 el. vloeibare boter
1 el. grove mosterd
4 el. olijfolie
1 kleine groene kool, gewassen en in dunne reepjes gesneden
50 g hazelnoten
2 teentjes knoflook, geperst
mespuntje kurkuma
zout en peper

Keukengerei

Braadpan Wok of grote koekenpan