Saucijzenbroodjes met Italiaans gehakt

  • 12 personen
  • Zeer makkelijk
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de zwarte olijven, zongedroogde tomaten en de basilicum fijn. Meng het geheel met de pijnboompitten.

Voeg hier het gehakt, het ei, de knoflook en het paneermeel aan toe. Het gehakt is nu klaar voor de saucijzenbroodjes.

Saucijzenbroodjes zijn heel gemakkelijk te maken. Verwarm de oven voor op 220 ?C en laat het bladerdeeg ontdooien.

Bestuif het aanrecht en een deegroller met wat bloem. Schort verplicht!

Rol het bladerdeeg wat uit, zodat het straks mooi rijst.

Snijd een stukje deeg af ter grootte van het vormpje en leg een lepel gehakt in het midden. Dek af met een deegplakje en druk de plakjes deeg goed vast.

Pak je favoriete uitsteekvormpje en steek het saucijzenbroodje uit. Herhaal met verschillende soorten gehakt en vormpjes.

Bestrijk de ?broodjes? met wat eigeel, leg ze op een met bakpapier bekleed rooster en bak de saucijzenbroodjes 20 tot 25 minuten in de oven.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

500 g gehakt half-om-half
1ei
2 tenen knoflook, geperst
40 g zwarte olijven
40 g pijnboompitten
40 g zongedroogde tomaten
handje basilicum
3 eetlepels paneermeel