Saucijzenbroodjes met Japans gehakt

  • 12 personen
  • Zeer makkelijk
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de ui, knoflook, peper en sushigember in een beetje olie en blus het geheel af met de sake en soja.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng het door het gehakt en voeg het ei en de paneermeel toe. Het gehakt is nu klaar voor de saucijzenbroodjes.

Saucijzenbroodjes zijn heel gemakkelijk te maken. Verwarm de oven voor op 220 ?C en laat het bladerdeeg ontdooien.

Bestuif het aanrecht en een deegroller met wat bloem. Schort verplicht!

Rol het bladerdeeg wat uit, zodat het straks mooi rijst.

Snijd een stukje deeg af ter grootte van het vormpje en leg een lepel gehakt in het midden. Dek af met een deegplakje en druk de plakjes deeg goed vast.

Pak je favoriete uitsteekvormpje en steek het saucijzenbroodje uit. Herhaal met verschillende soorten gehakt en vormpjes.

Bestrijk de ?broodjes? met wat eigeel, leg ze op een met bakpapier bekleed rooster en bak de saucijzenbroodjes 20 tot 25 minuten in de oven.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

500 g gehakt half-om-half
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1/2 rode peper, gehakt en ontzaad
50 g ingelegde sushigember, gehakt
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
1ei
3 eetlepels paneermeel