Savooienkool gevuld met gehakt

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de bladeren van de kool voorzichtig los. Verwijder lelijke exemplaren en was ze in lauw water. Snijd een driehoekje uit de stronk van het blad weg. Blancheer de bladeren maximaal 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout en kerriepoeder in 8 minuten gaar. Laat de rijst uitlekken.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vermeng in een grote kom het gehakt met de rijst, pijnboompitten en peterselie. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Verpak het gehakt in de koolbladeren. Soms gaat het met een blad, soms moet u er twee gebruiken. Belangrijk is dat de pakketjes stevig opgerold zijn en in hun vorm blijven. Leg alle pakketjes in een ingevette ovenschaal dicht tegen elkaar aan en giet er de bouillon omheen. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de pakketjes in circa 30 minuten gaar. Lekker met mangochutney of currysaus.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

500 g gekruid gehakt
1 savooienkool
zout
50 g gele rijst
1 tl kerriepoeder
50 g pijnboompitten, goudbruin geroosterd
2 el peterselie, gehakt
1 dl groentebouillon
aluminiumfolie
mangochutney

Keukengerei

kookpan ovenschaal aluminiumfolie