Savooienkool met pikant gehakt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Haal de bladeren van de kool los, verwijder lelijke exemplaren en was ze in lauw water. Snijd dikke stronkstukjes weg. Blancheer ze 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken. Fruit de ui in wat olie en laat na een paar minutenuten de currypasta zachtjes meebakken. Vermeng het gehakt met de gebakken curryuitjes, zout naar smaak en de cr?me fra?che.

Stap 2
Smeer een ovenschaal in met wat olie. Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de koolbladeren op een werkplank, leg op elk blad een beetje gehakt en vouw het op (verdeel het gehakt in porties zoveel als er bladeren zijn).

Stap 3
Leg alle koolflapjes in de schaal, druk goed aan. Verkruimel de gekookte aardappels erover en giet er wat vloeibare boter overheen. Bak de schotel in 30 minuten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

500 g half om half gehakt
1 groene savooienkool
zout
2 grote uien gesnipperd
2 el. zonnebloemolie
3 el. milde currypasta (pataks)
1 klein bekertje cr?me fra?che
500 g gekookte kruimige aardappelen
1 el. vloeibare boter

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Ovenschaal