Schnitzel met ovengebakken krieltjes en kerstomaatjes met tuinkruidenpesto

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220?C. Spreid de krieltjes en kerstomaatjes uit op een bakplaat en bestrooi met zout, peper, rozemarijn en olijfolie. Bak de krieltjes en tomaatjes in 15 minuten hoog in de oven. Maak ondertussen de pesto: doe alle ingredi?nten plus een snuf zout en peper in een keukenmachine en maal de pesto smeu?g, proef en breng verder op smaak.

Stap 2
Verwarm de vloeibare boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur in circa 3 minuten per kant mooi bruin en gaar. Leg op elk bord een schnitzel, schep er wat krieltjes en tomaatjes op en giet er een straaltje pesto over. Lekker met een groene salade.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 gepaneerde schnitzels met krieltjes
1 doosje kerstomaatjes van 250 g
grof zout en versgemalen peper
1 el verse of gedroogde rozemarijn
2 el olijfolie
2 el vloeibare boter
Voor de pesto:

2 el gehakte peterselie
2 el gehakte basilicum
1 el gehakte bieslook
1 teentje knoflook, grof gehakt
2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
6 el olijfolie

Keukengerei

Keukenmachine Koekenpan