Schnitzelflapje met ricotta en roergebakken spinazie

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Sla de schnitzels plat door met de onderkant van een koekenpan erop te slaan, leg er wel een velletje plasticfolie tussen. Bestrooi de schnitzels rondom met zout en peper.

Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Vermeng de ricotta met de parmezaanse kaas en pijnboompitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ricotta over de vier schnitzels en klap ze dubbel. Zet ze vast met twee cocktailprikkers. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de flapjes om en om bruin in circa 2 minuten per kant.

Stap 3
Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook zachtjes bakken, haal de teentjes als ze bruin zijn uit de pan en doe ze in de pan van het vlees. Leg alle spinazie in de wok, roerbak met behulp van twee houten lepels de spinazie totdat alles geslonken is, breng op smaak met zout en peper, de chilivlokken en laat de boter er in smelten.

Stap 4
Leg op elk bord een bergje spinazie en leg de schnitzelflapjes erop. Giet het bakvocht erover. Lekker met aardappels of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

4 grote ongepaneerde schnitzels
zout en peper
50 g pijnboompitjes
100 g ricottakaas
50 g geraspte parmezaanse kaas
4 el. olijfolie
2 teentjes knoflook
500 g verse blad of wilde spinazie, gewassen
mespunt chilipepervlokken
2 el. boter

Keukengerei

Vleeshammer of platte pan Koekenpan Wok of hapjespan