Schnitzelrolletjes in roomsaus met sperziebonen

  • 2 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Sla de schnitzels tussen twee velletjes plastic folie met een deegrol of de bodem van een steelpan plat of vraag de Keurslager dit te doen. Bestrijk ze dun met de helft van de mosterd en beleg ze met de plakjes pepersalami. Rol ze op en zet ze met bindtouw vast. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes rondom bruin. Bestrooi ze met wat zout. Blus het braadvet af met een scheutje water en roer er de resterende mosterd en de room door. Laat de rolletjes met het deksel op de pan op laag vuur in 15-20 minuten gaar stoven.
Stap 2
Kook intussen de sperzieboontjes in circa 10 minuten gaar. Snipper de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en laat de knoflook kort fruiten zonder te laten kleuren. Voeg de blokjes tomaat toe en laat kort meebakken. Voeg de uitgelekte sperzieboontjes toe en laat goed doorwarmen. Breng de boontjes op smaak met wat zout en peper en bestrooi desgewenst kort voor het serveren met de in reepjes getrokken basilicumblaadjes.
Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager,2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

2 varkensschnitzels van circa 120 g per stuk
6 plakjes pepersalami
4 theel. mosterd
25 g braadboter
zout
4 eetl. kookroom
Voor de sperziebonen:
400 g sperzieboontjes
1-2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 eetl. olijfolie
versgemalen peper
desgewenst een paar blaadjes basilicum

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Koekenpan Kookpan