Schnitzels met paddestoelen

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 100 ?C. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de schnitzels aan beide kanten mooi bruin. Leg ze op een schaal en houd ze warm in de oven. Borstel de paddestoelen schoon, snijd de champignons in plakjes, ontdoe de oesterzwammen en de shi-itake van de harde steeltjes en snijd ze in repen.

Stap 2
Verhit de resterende boter in de pan en bak de paddestoelen tot het vrijgekomen vocht is verdampt en ze beginnen te kleuren. Blus af met het citroensap en de sherry, voeg het tomatensap of de tomatensaus toe en breng op smaak met de honing of de gembersiroop en wat zout en peper. Leg de schnitzels op de borden en schep er de paddestoelen met de saus naast om het krokante korstje van het vlees intact te houden. Lekker met pasta, miehoen of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

2 gepaneerde varkensschnitzels
40 gram braadboter
250 gram gemengde paddestoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen en shi-itake)
1 eetl. citroensap
1 glaasje droge sherry
1 dl tomatensaus of gezeefde tomaten, uit pak of pot
1 theel. honing of gembersiroop
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Schaal