Schnitzels met tomaat ui en bieslook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 4 minuten per kant mooi bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm in een oven die op 100? C. is voorverwarmd. Stap 2
Snijd terwijl de schnitzels bakken de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten zonder de steelaanzet in parten. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui omscheppend tot ze begint te kleuren.Laat de knoflook en de kruiden kort meefruiten.Doe de tomaat met het uitgelopen vocht in de pan en laat op hoog vuur omscheppend bakken tot het vocht is verdampt. Knip het bieslook in stukjes en schep kort voor het serveren door het tomatenmengsel. Schep het tomatenmengsel op de schnitzels. Serveer met gebakken aardappelen of frieten. Pasta kan ook.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 3

Ingrediënten

4 varkensschnitzels van circa 120 gram per stuk
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1-2 uien
1-2 teentjes knoflook
500 gram tomaten
2 eetl. olijfolie
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
1 bosje bieslook

Keukengerei

Koekenpan