Schouderkarbonades

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de römertopf minimaal 10 minuten in koud water.

Verwarm 50 gram boter in een koekenpan en bak de met zout en peper bestrooide karbonades om en om 5 minuten zodat ze een mooie bruine kleur hebben.
Schep de karbonades in de römertopf.

Fruit de uien en knoflook zachtjes aan totdat ze lichtbruin kleuren en schep dit op het vlees.

Maak een mengsel van ketjap, sambal, gember, suiker, kentjoer, sap en rasp van 1 citroen en giet dit over de uien en het vlees. Schep de uitgebakken spekjes erop.

Plaats de KOUDE römertopf in een KOUDE oven en zet deze vervolgens op 160 graden. Een koude schaal zal beter het vocht opnemen. Bovendien gaan vitaminen en voedingsstoffen op deze manier niet verloren en is aanbakken niet mogelijk, omdat het binnen de römertopf niet heter wordt dan waterdamp.

Laat het vlees 2 uur in de oven garen.

Voeg na 1,5 uur de sojaboontjes en partjes van 1 citroen toe en serveer met rijst of mie.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

4 schouderkarbonades á 150 g
Boter
Peper en zout
3 uien, in ringen gesneden
3 tenen knoflook, schoongemaakt
3 cm versgeraspte gember
100 ml ketjap manis
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel kentjoer of gemberpoeder (verkrijgbaar bij de toko of Turkse winkel)
2 biologische citroenen
150 g spekblokjes, uitgebakken
175 g sojaboontjes

Vragen?