Schuimige venkelsoep met tomaat en uitgebakken spek

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de venkel en de ui in grove stukken en fruit ze in een kookpan met een beetje olijfolie.

Blus de ui en venkel met de kippenbouillon en slagroom, en laat het mengsel een half uur zachtjes pruttelen.

Bak de blokjes spek goudbruin en krokant en giet ze af op een zeef, zodat er geen vet op blijft zitten.

Als de venkel goed gaar is: pureer de soep met een staafmixer tot die een gladde structuur heeft.

Giet de soep door een fijne zeef en breng deze op smaak met zout.

Verdeel de blokjes tomaat en de spekjes over de voorverwarmde soepborden.

Schuim de soep met de staafmixer op en schep deze in de borden.

Garneer de soep met bieslook.

Bron: Proef...nr. 1 2011

Ingrediënten

1 knol venkel
1 ui
0,75 l kippenbouillon
0,5 dl ongezoete slagroom
2 pomodori-tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
half bosje bieslook, fijngesneden
120 g spekblokjes
olijfolie