Shepherds Pie

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en snijd de geschrapte wortel in kleine blokjes. Kook de wortelblokjes en de doperwtjes in een paar minuten beetgaar. Spoel de ma?skorrels af en laat ze uitlekken. Verhit de olie of de boter in een grote koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat het al roerend een paar minuten bakken tot het is verkruimeld en niet meer rood is. Voeg de bouillon toe en breng verder op smaak met de Worcestershiresauce en wat zout en peper. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel circa 10 minuten pruttelen. Schep de wortelblokjes, de doperwtjes en de ma?skorrels door de gehaktsaus. Maak de aardappelpuree.

Stap 2
Schep het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal. Dek af met een gelijkmatig laagje aardappelpuree en trek met een vork een ruitjespatroon in de puree. Schep het paneermeel en de kaas door elkaar en strooi dit mengsel over de aardappelpuree. Tot zover kan het gerecht worden voorbereid.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C. Zet schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven tot er een mooi goudbruin korstje op de pie zit. Zet een pot met piccalilly op tafel en geef er zelfgemaakte appelmoes bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

600 gram runder- of half om half gehakt
1 grote ui
1 middelgrote wortel
250 gram doperwtjes (diepvries)
1 blikje ma?skorrels (circa 300 gram)
4 eetl. (olijf)olie of 50 gram braadboter
1 klein blikje tomatenpuree
2 dl bouillon, gemaakt van 1/2 vleesbouillontablet
1 eetl. Worcestersiresauce
zout en versgemalen peper
aardappelpuree van 1 kg aardappelen of uit een pak
2 eetl. paneermeel
2 eetl. versgeraspte belegen Goudse kaas

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan Ovenschaal