Shis kebab

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Snipper de ui en pers de knoflook en doe ze met de tabasco of de sambal, het korianderpoeder, het komijnpoeder en wat zout bij het gehakt in de kom en meng alles goed. Verdeel in acht gelijke porties en rol er met vochtige handen langwerpige worstjes van. Leg de worstjes op een bord en zet ze afgedekt minstens?1 uur in de koelkast om ze te laten stijven.

Stap 2
Leg houten spiezen en half uurtje in koud water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Rijg aan elke spies twee worstjes en druk ze iets plat. Bestrijk de worstjes rondom dun met?olie en rooster ze op de barbecue in circa 10 minuten af en toe omkerend aan beide kanten bruin. Bestrooi ze voor serveren desgewenst met wat fijngesnipperde ui en korianderblad. Lekker met rijst en een pikante tomatensaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

400? lamsgehakt
1 kleine ui
1 teentje knoflook
scheutje tabasco of 1/2 theel. sambal oelek
1 theel. korianderpoeder (katoembar)
1/2 theel. komijnpoeder (djinten)
zout
scheutje plantaardige olie
desgewenst gesnipperde rauwe ui en korianderblad om te bestrooien

Keukengerei

Kom Knoflookpers Houten spiesjes