Shoarma als bladerdeeghapje

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op
180 graden. Meng de kruidenmix
door de reepjes kipfilet.
Klop het ei los met de kokosroom.

Vet vier muffinvormen in
met olijfolie. Bepoeder het
bladerdeeg met wat bloem
en bekleed ieder vormpje met
een plakje bladerdeeg. Prik
gaatjes in het deeg, leg er een
stukje bakpapier op en schep
er een eetlepel ongekookte
bruine bonen op. Bak het
bladerdeeg
10 minuten ?blind?
in de oven. Verwijder hierna
de bonen en het bakpapier.

Verwarm de olijfolie in een
koekenpan, bak hierin de
reepjes kipfilet gaar in 3 ? 4
minuten. Verdeel de kipfilet
over de bladerdeegbakjes en
giet er een scheutje ei-kokosroommengsel
over. Smeer
het overhangend bladerdeeg
in met de losgeklopte eidooier
en bak het geheel nog
eens 10 minuten in de oven.

Haal de bakjes uit de
vormpjes
en garneer elk
bladerdeegbakje
met wat
fijngehakte peterselie en
een schep knoflooksaus.

Ingrediënten

200 g kipfilet, in reepjes
3 eetlepels olijfolie
3 theelepels shoarmakruidenmix
1 ei, losgeklopt
20 ml kokosroom
4 plakjes bladerdeeg
Snufje bloem
4 eetlepels bruine bonen, ongekookt
1 eidooier, losgeklopt
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
4 eetlepels knoflooksaus