Shoarmabroodjes met humus en komkommersalsa

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en vermeng ze in een kom met de gehakte kruiden, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de wok en roerbak het schoarmavlees in 2 porties. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of oven en snijd ze open. Vul ze met een blad sla, een lepel humus en wat vlees. Geef de komkommersalsa er op het bord bij. Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

1 shoarmapakket van uw Keurslager
1 komkommer, geschild
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte koriander
2 el extra vergine olijfolie
1 el witte balsamicoazijn
zout en peper
4 bladeren ijsbergsla, gewassen
100 g humus (koelvak supermarkt of Turkse winkel)
1 el geroosterd sesamzaad

Keukengerei

Kom Wok Evt. broodrooster