Shoarmavlees met paprika

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de paprika?s in vieren, verwijder de steelaanzet, de witte zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in reepjes. Snipper de ui grof.

Stap 2
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan of braadpan en laat de ui en de paprika omscheppend fruiten tot de ui begint te kleuren. Schep uit de pan.

Stap 3
Verhit de resterende olie in de pan en laat de reepjes vlees omscheppend bakken tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Roer de tomatensaus door het vlees en voeg het paprikamengsel toe. Laat kort doorwarmen. Breng zo nodig verder op smaak met wat zout en peper. Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta. Of in een pitabroodje.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

500 gram gekruid shoarmavlees
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
1 grote ui
4 eetl. (olijf) olie
1 pot gekruide tomatensaus (400 gram)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan