Short ribs

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de short ribs op kamertemperatuur komen en verwarm de BBQ tot 110 graden (indirect garen).

Meng de peper, het zout en de komijn door elkaar en wrijf de short ribs ermee in. Doe dit bij voorkeur een dag van tevoren.

Gaar het vlees indirect op de BBQ met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van 85 graden.

Maak ondertussen een saus door alle ingrediënten goed te mengen en 30 minuten te laten inkoken. Zeef daarna de saus.

Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 180 graden.

Besmeer de short ribs met de saus en leg ze 15 minuten op de BBQ (als deze op temperatuur is). Het vlees moet een kerntemperatuur van 85 à 90 graden hebben.
Bestrooi tot slot de short ribs met de pinda’s, rode peper en lente-ui.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 1 kg doorregen short ribs, schoongemaakt door ons
- 50 g pinda’s, zonder vel, geroosterd en grof gehakt
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 el komijn
- Peper en zout

OOSTERSE SAUS
- 350 ml kippenbouillon
- 100 g suiker
- 200 ml sojasaus
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 4 rode pepers, fijngesneden
- 5 kruidnagels
- 2 stuks steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 3 g venkelzaadjes
- Rasp van 1 mandarijn
- Peper en zout