Siberische souffl?tjes

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Steek met behulp van een souffl?bakje 12 ronde plakjes uit de cake. Leg in elk bakje een plakje cake en bedruppel de cake met de helft van de likeur. Laat het ijs iets zacht worden en schep het in de bakjes. Druk goed aan tot de bakjes tot 1 cm onder de rand gevuld zijn. Dek af met de resterende plakjes cake en bedruppel met de resterende likeur. Dek de bakjes af met gladfolie en zet ze in de diepvries. Tot zover kan het dessert een of meer dagen tevoren worden gemaakt.

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Klop de eiwitten stijf en klop er de suiker door. Neem de souffl?bakjes uit de diepvries en spuit het eiwit met een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje op de plakjes cake. Zorg dat ze tot aan de rand met eiwit zijn bedekt. Bestrooi het eiwit met poedersuiker en zet de bakjes kort onder de hete grill tot het eiwit begint te kleuren. Serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

12 dunne plakjes cake
1 borrelglaasje likeur naar keuze (Bijv. Grand Marnier)
1 lt pistacheijs (of een andere smaak, naar keuze)
2 eiwitten
2 eetl. suiker
poedersuiker om te bestrooien

Keukengerei

6 ovenvaste souffl?bakjes van circa 5 cm hoog en 8 cm doorsnee Elektrische mixer Kom