Siciliaanse lamsragout

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de uien. Verhit de olie in een stoofpan en bak de blokjes vlees in 3 porties op hoog vuur omscheppend rondom bruin. Schep de blokjes vlees met een schuimspaan uit de pan voor de volgende portie wordt aangebraden. Schep niet teveel vlees tegelijk in de pan. Dan koelt de boter teveel af, waardoor het vlees niet kleurt.

Stap 2
Laat de ui omscheppend in het braadvet glazig fruiten. Bestrooi met de bloem en laat kort bakken. Giet de wijn in de pan en roer er de azijn, de basterdsuiker, de rozemarijn, de rozijnen en wat zout en peper door. Schep het vlees terug in de pan en schep goed om. Laat met het deksel op de pan op laag vuur circa 1,5 uur stoven. Schep in die tijd af en toe om. Let op dat het vlees niet te droog wordt en voeg desgewenst een extra scheutje wijn of water toe. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Lekker met rijst of bruin brood en een gemengde salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

750 gram magere lamslappen, in blokjes gesneden
2 flinke uien
4 eetl. olijfolie
1 eetl. bloem
1/4 liter rode wijn
2 eetl. balsamicoazijn
1 eetl. bruine basterdsuiker
2 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes (of 1 takje verse rozemarijn)
100 gram grote blauwe rozijnen
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Stoofpan Schuimspaan