Sinaasappel met advocaatroom en vanille-ijs

  • 8 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd van de sinaasappels de onder? en de bovenkant af en snijd van de zijkanten de schil zo dik af dat ook het wit eraf is. Halveer de sinaasappel en snijd de helften in plak?ken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze dakpansgewijs op een schaal of bord.

Klop de slagroom lobbig en meng er de advocaat door.

Schep de bollen ijs in het midden van de schaal, verdeel er de advocaatroom over? heen, bestrooi met het amandelschaafsel en garneer met de frambozen.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

4 sinaasappels
200 ml slagroom
6 eetlepels advocaat
8 bollen vanilleroomijs
300 g frambozen (eventueel diepvries)
100 g amandelschaafsel, geroosterd