Sinaasappelsalade met venkel en bosui

  • 10 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees, snijd de geschilde sinaasappelen in dunne plakjes en vang het uitlopende sap op. Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in dunne plakjes. Breng water met wat zout aan de kook en blancheer de venkelplakjes 1 minuut. Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes.

Stap 2
Klop het citroensap, het opgevangen sinaasappelsap en wat zout en peper door elkaar. Klop de olijfolie erdoor. Verdeel de gewassen en uitgelekte slablaadjes over een platte schaal. Verdeel daarover de sinaasappelplakken en de plakjes venkel. Bedruppel met de vinaigrette en bestrooi met de bosui.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

6 handsinaasappelen
1 grote venkelknol
1 bosje bosuitjes
4 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
blaadje kropsla

Keukengerei

Schaal Kookpan Platte schaal