Skorthalia

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de gare aardappel in blokjes en doe ze in een kom (of kook blokjes rauwe aardappel gaar).

Stap 2

Pers de knoflook erbij. Trek het peterselieblad van de stelen en hak het fijn. Borstel de citroen af onder de hete kraan en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.

Stap 3

doe de room, de peterselie, de citroenrasp, het citroensap en wat zout en peper bij de aardappelen en prak alles met een vork fijn. Klop er in een dun straaltje de olie door en verdun de saus zonodig met een extra scheutje room of water. Lekker bij koud of warm vlees of koude of warme kip.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 gekookte aardappel
3-5 teentjes knoflook
1/2 bosje peterselie
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
flinke scheut (kook)room
zout en versgemalen peper
1,5 dl extra vergine olijfolie

Keukengerei

Kom Rasp Citruspers