Slastamppot met katenhaasje

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie of boter en fruit hierin de uisnippers met kerriepoeder in circa 5 minuten lichtbruin. Neem ze uit de pan en houd ze even apart. Bak in dezelfde pan de katenhaasjes rondom aan. Kook ondertussen de aardappelen in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de buitenste donkere bladeren van de sla af en gooi deze weg. Was en droog de sla en scheur ze in kleinere stukjes. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en olijfolie tot een fijne puree. Schep er de kaas door en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de gefruite ui en slablaadjes door de warme puree en serveer direct met de katenhaasjes.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

4 katenhaasjes
2 el olie of boter
2 uien, gesnipperd
1 tl kerriepoeder
700 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
2 mooie kroppen sla
1 dl warme melk
2 el extra vergine olijfolie
100 g geraspte oude kaas
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Kookpan Aardappelstamper