Slavink met geroosterde wintergroenten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit
een scheutje olie in een pan en bak de slavinken
op middelhoog vuur in circa acht
minuten rondom bruin. Doe een deksel op
de pan en bak ze op laag vuur in circa tien
minuten gaar.

Kook de aardappelen gaar en laat ze
even droogstomen.

Snijd de groenten grof. Vermeng ze met
wat olijfolie en de kruiden en strooi er peper
en zout over. Rooster de groenten ongeveer
30 minuten in de oven.

Breng de port samen met de sjalotjes aan
de kook. Voeg de rode wijn toe en laat dit inkoken
tot een saus. Verdeel de aardappelen,
groenten en de slavinken over de borden.
Schep de saus eroverheen.

Ingrediënten

4 slavinken
2 bosui
2 kleine winterwortels, geschild
2 pastinaak, geschild
4 takjes verse tijm
4 takjes verse rozemarijn
700 g aardappels, geschild
Olijfolie
100 ml rode Port
20 g sjalotjes, fijngesneden
250 ml rode wijn