Slavink met ketjapjus en gestoofde Chinese kool
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
Stap 1
Verwarm 2 el boter in de koekenpan en bak de vinken rondom bruin. Giet de ketjap eromheen en laat met het deksel op de pan 10 minuten stoven op zacht vuur. Rol de vinken af en toe om.
Stap 2
Snijd de kool doormidden en snijd het stronkje weg. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Snijd de kool in repen. Verwarm 3 el boter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook aan. Leg de kool erin, bestrooi met zout en chilipeper en schep alles een paar keer om. Laat de kool met het deksel op de pan in circa 5 minuten stoven. Serveer de kool met de vinken en schep er een lepel jus over.
4 slavinken
5 el vloeibare boter
4 el ketjap manis
2 teentjes knoflook in plakjes
1 Chinese kool
zout en chilipepervlokken
koekenpan wok of hapjespan