Slavinken met pikante tomatensaus

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en braad de vinken in de helft van de braadboter rondom bruin. Neem ze uit de pan.
Stap 2
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de rest van de boter in de braadpan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook en de sambal kort meefruiten. Doe de tomatenpuree in de pan en laat omscheppend? kort bakken. Blus af met het sinaasappelsap. Breng de saus pittig op smaak met honing of suiker, citroensap of azijn en zout.
Stap 3
Leg de slavinken in de saus en giet er het uitgelopen vleesvocht bij. Laat met het deksel op de pan op laag vuur in circa 10 minuten gaar stoven en keer ze in die tijd een paar keer om. Lekker met gekookte of gefrituurde aardappelen en bijvoorbeeld doperwtjes, broccoli of sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

2 slavinken
40 g braadboter
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1/ 2 theel. sambal
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl sinaasappelsap, vers geperst of uit een pak
1 theel. honing of bruine basterdsuiker
scheutje citroensap of azijn
zout

Keukengerei

Hapjespan