Snelle chocolade- hazelnootmousse met mandarijnencompote

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetlepels abrikozenjam en schep hier de mandarijnenpartjes doorheen. Roer de mandarijnenlikeur erdoorheen en laat minimaal 10 minuten marineren. Verdeel over vier glazen.

Klop de slagroom lobbig (als dikke yoghurt) en roer de chocolade-hazelnootpasta erdoor heen. Klop verder tot een mousse.

Schep de mousse bovenop de mandarijnencompote en laat extra koud worden in de ijskast. Garneer eventueel met wat gehakte hazelnoten.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

300 ml slagroom
150 g Nutella(chocoladehazelnootpasta)
2 eetlepels abrikozenjam
4 mandarijnen, in partjes
1 eetlepel mandarijnenlikeur
Hazelnoten, gehakt