Stap 1
Doe alle ingredienten in een mengkom en kneed goed door tot een homogeen gehaktmengsel. Verwarm de olie of boter in een koekenpan met een diameter van 22 cm met anti-aanbaklaag.
Stap 2
Druk het gehakt in de pan en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak eerst op hoog vuur 2 minuten en zet dan het vuur lager, laat circa 5 minuten garen. Keer met behulp van een platte deksel of bord de omelet om en bak aan de andere kant nog eens op hoog vuur 2 minuten, temper het vuur en laat nog 5 minuten garen. Snijd de omelet in punten en eet met frietjes en sla.
700 g half om half gehakt
1 el. gedroogde provencaalse of Italiaanse kruiden
1 tl. zout en peper
1 el. tomatenpuree
4 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
handje groene olijven zonder pit, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 takjes peterselie, fijngehakt
2 eieren
2 verkruimelde beschuiten
om in te bakken: 2 el. olie of vloeibare boter
Kom Kokenpan met anti-aanbaklaag