Snelle lamsstoofpot

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de lamsfilet in blokjes van circa 2×2 cm. Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud er de blokjes lamsvlees door tot ze rondom met een dun laagje bloem zijn bedekt. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in smalle reepjes. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
Stap 2
Verhit de boter in een pan en laat de blokjes lamsvlees in twee porties omscheppend rondom bruin bakken. Schep de laatste portie uit de pan en laat de ui, de knoflook, de paprikareepjes, de champignonplakjes en de fijngehakte tijm in het braadvet bakken tot de ui glazig is. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Blus af met de wijn en de azijn.
Stap 3
Breng de saus aan de kook. Doe de lamsblokjes met het uitgelopen vocht bij het champignonmengsel, schep goed door en bestrooi met wat zout en peper. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 15 minuten stoven. Roer de room door de saus en breng met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

500 g lamsfilet
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 ui
1-2 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 g champignons
50 g braadboter
1 theel. tijm
1 klein blikje tomatenpuree
1 flink glas rode wijn
1 eetl. aceto balsamico
1 dl kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Braadpan