Snijboontjes met ham

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de snijbonen met niet te veel water en wat zout in circa 15 ? 20 minuten gaar. Lat ze in een vergiet uitlekken en doe ze weer terug in de pan. Voeg naar smaak citroensap, nootmuskaat, zout en peper toe.

Stap 2

Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de reepjes ham lichtbruin. Schep de snijbonen in een voorverwarmde schaal en verdeel de ham erover.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

750 g gesneden snijbonen
1 eetl. citroensap
nootmuskaat
150 g gekookte ham
1 eetl. boter
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan Schaal