Soep met biet en biefstuk

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de ui glazig in de olie. Voeg aardappel, bietjes, kool en bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de lapjes biefstuk over vier borden en schep er de soep overheen. Maak het geheel af met een eetlepel yoghurt en de gehakte bieslook.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

200 g biefstuk, in heel dunne plakjes
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gehalveerd en in ringen
1 grote aardappel, geschild en in blokjes
400 g gekookte bietjes, in blokjes
Een kwart savooiekool, fijngesneden
1,2 l rundvleesbouillon
3 eetlepels gehakte bieslook
4 eetlepels Griekse yoghurt

Vragen?