Soep met kalfspoulet en gehaktballetjes

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng het schenkelvlees met
1,5 liter koud water aan de kook
en schep er het bovendrijvende
schuim af. Snijd de ui, wortel en
de bleekselderij grof en doe ze
met de tijm en de foelie bij het
schenkelvlees in de pan. Breng
aan de kook, draai het vuur laag
en laat met het deksel schuin op
de pan circa 3 uur tegen de kook
aan trekken.

Stap 2
Leg een vochtig gemaakte
keukendoek in een fijne zeef of
vergiet en zeef de bouillon. Snijd
het vlees in mooie stukjes en doe
ze bij de gezeefde bouillon. Gooi
de inhoud van de zeef weg. Breng
de bouillon op smaak met zout en peper.?

Stap 3
Maak het gehakt aan met de
helft van het losgeklopte ei,
de verkruimelde beschuiten,
zout, peper en nootmuskaat.
Rol er balletjes van. Laat ze in
circa 5 minuten in de zachtjes
kokende bouillon gaar worden.

Stap 4
Snijd het licht gekleurde deel
van de prei in smalle ringetjes,
was deze, laat ze uitlekken en
roer ze kort voor het serveren
door de soep. De prei moet nog
beet houden!

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

Voor 1 liter bouillon:
circa 500 gram kalfsschenkelvlees
1 ui
1 wortel
2 stelen bleekselderij
1 takje tijm
foelie
zout en versgemalen peper
1 steel prei
Voor de gehaktballetjes:
250 gram kalfsgehakt
1 ei
2 beschuiten
zout en versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat

Keukengerei

Soeppan Schuimspaan Zeef of vergiet Kom