Soep van knolselderij, appel en zoete aardappel met rookworst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm boter en olie in een pan op halfhoog vuur en smoor eerst de ui en daarna de knoflook erbij. Voeg de knolselderij, zoete aardappel en appel toe en roerbak vijf minuten.

Voeg het water en de bouillon toe met de laurier en marjolein. Breng op smaak met peper en zout en laat 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot dat de groenten beetgaar zijn.

Blancheer de peterselie 30 seconden met wat zout. Knijp goed uit en pureer met de 150 ml olijfolie. Giet door een fijne zeef en zet koud weg.

Haal de laurier uit de soep en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room erdoorheen en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over vier borden. Verdeel de blokjes rookworst en de roquefort met de gehakte bladpeterselie eroverheen (maak mooie druppels met de peterselie-olie).

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

Halve runderrookworst, in kleine blokjes
50 g Roquefort, verkruimeld
20 g roomboter
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
350 g knolselderij, geschild, in blokjes
250 g zoete aardappel, geschild in blokjes
1 grote Jonagold appel, geschild in blokjes
450 ml water
450 ml groentebouillon 1 laurierblad
1 eetlepel marjolein of citroentijmblaadjes
150 ml slagroom
Half bosje bladpeterselie, gehakt
150 ml olijfolie