Soepje van geschroeide tomaat en crostini met Parmaham

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de olie heet worden in een grote pan. Voeg de tomaat, ui, knoflook, basilicum en tijm toe en bak dit alles op hoog vuur aan.

Blus af met de kippenbouillon en laat de soep op laag vuur trekken.

Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem vervolgens.

Breng de soep op smaak met zout en een mespuntje cayennepeper.

Serveer de soep met een lepel creme fraiche en de crostini met het plakje Parmaham.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

1000 g rijpe tomaten in blokjes
2 uien in blokjes
2 takjes tijm
2 knoflooktenen, geperst
5 dl kippenbouillon
1 klein bosje basilicum
olijfolie
4 eetlepels creme fraiche
4 sneden ciabatta, geroosterd
4 plakken Parmaham
mespunt cayennepeper