Softijs van banaan met geroosterd kokosrasp en rood fruit

  • 4 personen
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe het diepvriesfruit in een keukenmachine, vermaal het en bewaar het weer in de vriezer.

Haal de banaan uit de vriezer en doe die in een keukenmachine. Voeg een scheutje melk toe en pureer totdat er mooi romig softijs ontstaat. Dit duurt enkele minuten.

Verdeel het softijs over vier kommen, strooi er wat gemalen rood fruit overheen, daarna het kokosrasp en amandelschaafsel. Garneer elke kom met blauwe bessen en een takje rode besjes.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

4 zeer rijpe bananen, gesneden in plakken en vervolgens ingevroren
4 eetlepels kokosrasp, geroosterd
4 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd
200 g rood diepvriesfruit
Melk
4 takjes rode bessen
Blauwe bessen