Souffl? met roomkaas hazelnoten en spekjes
- 4 personen
- Vrij moeilijk
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Splits de eieren, zorg dat er geen geel in het wit achterblijft.
Stap 2
Smelt de boter op zacht vuur, laat het niet bruin worden! Doe de bloem erbij en roer goed door, laat dit 2 minuten garen. Voeg nu de warme melk beetje bij beetje toe en roer goed met een garde zodat er een gladde saus ontstaat. Bak ondertussen in een andere pan de spekblokjes een beetje uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Haal de pan van het vuur en klop de eidooiers, roomkaas, spek en vers gemalen peper erdoor. Klop ondertussen met behulp van een elektrische mixer de eiwitten stijf met een snufje zout.
Stap 4
Beboter een souffl?schaal van 1,5 liter inhoud. Bestrooi met een beetje bloem. Spatel nu de eiwitten door de massa en giet alles in de ovenschaal. Bestrooi met de hazelnoten. Temper de oven naar 180?C en bak de souffl? in circa 30 minuten goudgeel. Zet de ovendeur open maar wacht een halve minuut voor u hem eruit haalt. De souffl? direct serveren.
100 g gerookte spekblokjes
4 eieren
60 g boter
60 g bloem
6 dl. warme melk
200 g roomkaas, met of zonder kruiden
50 g blanke hazelnoten
zout en peper uit de molen
Kom Steelpan Garde Koekenpan Elektrische mixer Souffl?schaal